Ez történt 1981-ben

dec 29, 2019 | Music | 0 hozzászólás

Ez egy megemlékezés sorozat a 1970-es évektől a 2000-es évek elejéig. Évről-évre pár szóban bemutatva az adott évben nagy sikereket elért előadókat, illetve dalait. Remélve, hogy sok szép emléket fogok velük felébreszteni bennetek

Dübörög a retró, a régi nagy slágerek feldolgozásaitól hangosak a rádiók, a közösségi oldalak! De ne feledkezzünk meg az eredeti dalok készítőiről sem. Ők azok, akik megalkották a slágereket, és mind a mai napig hátborzongva hallgatjuk őket, mert egy-egy remek élmény fűződik hozzájuk gyermekkorunkból, fiatalságunkból.

1981

Augusztus 1-én elkezdett sugározni a MTV. Eredetileg zenei klipeket, videókat láthattak a nézők, melyekkel elsősorban a a kor fiataljait szerették volna megcélozni. Azóta a szinte a világ minden táján létezik valamilyen formában leány csatornája, melyek elősegítik a zene szeretetét, ismertebbé teszik az előadókat.

Ez történt 1981-ben

Ez az év termékeny volt nagy zenekarok megalakulásában is. A szinti-pop műfaj angol képviselői Neil Tennant és Christopher Sean Lowe megalapítja a Pet Shop Boys együttest. Ők lettek Anglia legsikeresebb popduója. 42 daluk volt toplistás,14 stúdió albumot, 18 egyéb kiadványt és több mint 100millió eladott lemezt tudhatnak maguk mögött.

Ez történt 1981-ben

Két nagysikerű amerikai metal banda is ebben az évben kezdte pályafutását. A Metallica thrash és heavy metal banda az utóbbi évtizedek legsikeresebb együttese és a 80-as, 90-es évek maghatorozó zenekara. Munkásságuk 10 studióalbumból, 4 koncertalbumból, 3 válogatásalbumból, 1 koncertfilmből, 5 középlemezből, 44 kislemezből, 11 videóból és 25 klipből tevődik össze. Az 1991-es, Fekete album-nak nevezett Metallica című kiadvánnyal stílust váltottak, és a nagyközönség számára is befogadhatóbb dalokat kezdtek írni, ami multiplatina lemezmilliomos előadóvá és a legnépszerűbb metal zenekarrá tette a Metallicát. A másik rock banda a Slayer. Amerikai thrash metal együttes. Hírnevüket a Reign In Blood című lemezükkel szerezték meg. Összesen 17 kiadványuk jelent meg.

Ez történt 1981-ben

Ez történt 1981-ben

Magyar vonatkozásban az 1981-es év a KFT együttes indulását jelenti. Egyéni, ironikus, abszurd, szövegközpontú dalok jellemzi munkásságukat. 11 stúdió album, 2 koncertalbum és 4 válogatás lemez örökíti meg munkásságukat. A new wave, pop rock és az alternatív rock haza jeles képviselői, akik a mai napig szórakoztatják az őket kedvelőket.

Ez történt 1981-ben

Az 1981-es év szülötte Justin Timberlake hatszoros Grammy-díjas amerikai énekes, dalszövegíró, zeneszerző, producer és színész. Az ’NSync együttessel lett ismert énekes, de a szárnyalást szóló karrierje hozta meg számára. Első albuma 7 millió példányban talált gazdára. 5 stúdió album és számtalan filmszerep fűződik Justin nevéhez.

Ez történt 1981-ben

Pár hónappal Ő utána érkezett közénk Craig David, brit énekes. Négy albuma és számtalan kislemeze eddig több mint 15 millió példányban kelt el. 1999-es évben szinte bombaként robbant be a pop szakmába, és azóta is karrierjének ív töretlen.

Ez történt 1981-ben

És mos jöjjenek a csajok, akik az év második felében születtek: Beyoncé Knowles, huszonháromszoros Grammy-díjas amerikai R&B énekesnő, dalszerző, producer, színésznő, táncos és modell. Hat szóló album, nyolc filmszerep köthető nevéhez. Az 1990-es években robbant be a köztudatba a kor egyik legsikeresebb lánycsapata, a Desteny’s Child tagjaként, amely napjainkig több mint 60 millió lemezt adott el világszerte. A másik hatalmas sikereket elért énekesnő decemberben született, aki nem más, mint Britney Spears, amerikai énekesnő. Első nagylemezét, a Baby One More Time-t 1999-ben adta ki, mely mind a mai napig a legsikeresebb tizenéves előadótól kiadott lemez lett. Azóta kilenc nagylemeze jelenet meg összesen és 10 amerikai-, illetve világkörüli turné áll mögötte. Filmes karrierje 14 filmszerep volt, melyek nagy részében önmagát alakítja.

Ez történt 1981-ben

Ez történt 1981-ben

1981-ben megjelent külföld nagylemezekből néhány: ABBA – The Visitors; Black Sabbath – Mob Rules; Phil Collins – Face Value; The Cure – Faith; Depeche Mode – Speak & Spell; Iron Maiden – Killers; The Police – Ghost in the Machine; Queen – Greatest Hits; The Rolling Stones – Tattoo You; U2 – October; Van Halen – Fair Warning

Ez történt 1981-ben

Ez történt 1981-ben

Ez történt 1981-ben

1981-ban kis hazánkban megjelent nagylemezekből néhány: Illés – A Koncert; Koncz Zsuzsa – Menetrend; Katona Klári – Titkaim; Karthago – Karthago; Neoton Família: A Família ; P. Mobil – Mobilizmo
Ez történt 1981-ben

Ez történt 1981-ben

 

Most adásban
0 hozzászólás

Megosztások
Megosztás