1978-ban történt

nov 17, 2019 | Music

Ez egy megemlékezés sorozat a 1970-es évektől a 2000-es évek elejéig. Évről-évre pár szóban bemutatva az adott évben nagy sikereket elért előadókat, illetve dalait. Remélve, hogy sok szép emléket fogok velük felébreszteni bennetek

Dübörög a retró, a régi nagy slágerek feldolgozásaitól hangosak a rádiók, a közösségi oldalak! De ne feledkezzünk meg az eredeti dalok készítőiről sem. Ők azok, akik megalkották a slágereket, és mind a mai napig hátborzongva hallgatjuk őket, mert egy-egy remek élmény fűződik hozzájuk gyermekkorunkból, fiatalságunkból.

1978

Ebben az évben született Oláh Ibolya (öt nagylemezt tudhat maga mögött és számtalan közreműködés más előadók albumjain) és Tabáni István (eddig négy nagylemez a munkássága, melyekből egy platina, egy pedig aranylemez lett), mindketten a Megasztárban tűntek fel, bár Istvánnak a Csillag születik hozta meg a várva várt sikert, aminek a második szériáját megnyerte. Ibolya második helyezett lett a 2003-2004-es Megasztár évadjában.

1978-ban történt

1978-ban történt

1978-ban három magyar együttes is létre jött. Miskolcon megalakul az Edda Művek (nyolc kislemez, húsz nagylemez, hat koncertalbum, kilenc válogatás album, számtalan videoklip áll Pataki Attila vezette zenekar munkássága mögött), hazánk egyik leghíresebb rockzenekara.

1978-ban történt

A másik a Korál együttes (első formációban Koncz Zsuzsa kísérőzenekaraként jött létre az együttes, majd 2006-ig tíz nagylemezük készült), melyet Balázs Fecó alapított.

1978-ban történt

A harmadik a Földes László által alapított Hobo Blues Band (magyar blues együttes, mely 2011-ig működött; huszonnégy album, egy koncertalbum, három válogatásalbum és egy kislemez a banda termése, illetve négy film is készült az együttes tagjaival, tagjairól).

1978-ban történt

1977-ben megjelent külföld nagylemezekből néhány: AC/DC – If You Want Blood; Black Sabbath – Never Say Die!; Dire Stratis – Dire Stratis; Queen – Jazz; V1978-ban történt

1978-ban történt

1978-ban történt

1977-ben kis hazánkban megjelent nagylemezekből néhány: Apostol – A létrán; Katona Klári – Életem lemeze; Locomotiv GT – Mindenki; Mini – Vissza a városba; Neoton Família – Disco; Omega – Csillagok útján; Piramis – Piramis II; V’Moto-Rock – I; Zalatnay Sarolta – Minden szó egy dal1978-ban történt

1978-ban történt

1978-ban történt

 

Most adásban
0 hozzászólás

Megosztások
Megosztás