1974

okt 21, 2019 | Music

Ez egy megemlékezés sorozat a 1970-es évektől a 2000-es évek elejéig. Évről-évre pár szóban bemutatva az adott évben nagy sikereket elért előadókat, illetve dalait. Remélve, hogy sok szép emléket fogok velük felébreszteni bennetek

Dübörög a retró, a régi nagy slágerek feldolgozásaitól hangosak a rádiók, a közösségi oldalak! De ne feledkezzünk meg az eredeti dalok készítőiről sem. Ők azok, akik megalkották a slágereket, és mind a mai napig hátborzongva hallgatjuk őket, mert egy-egy remek élmény fűződik hozzájuk gyermekkorunkból, fiatalságunkból.

1974

Az év szülöttei:

Wolf Kati, énekesnő: 2010-ban ismerhette meg őt az ország, az X-Faktor című tehetségkutató műsorból, 2011-ban az év hangja lett és ő képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. A What About My Dreams? című dal külföldön is sikeres és kedvelt lett.

1974

Judy, a Groovehouse együttes tagja: Kis Judit néven látta meg a napvilágot, szóló karrierként indult pályája a Groovehouse együttesbe való belépésével felfelé indult. 2001-ban kiadott második lemezük hozta meg az áttörő sikert, érkeztek az elismerések, díjak, szaporodtak a felkérések. 2011-től újra szólóénekesnőként hallhatjuk őt.

1974

Zsédényi Adrienn, énekesnő: A magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb női előadója, Zséda művésznéven ismeri őt a nagyközönség. 1994-től 2001-ig a Cotton Club Singer együttes énekesnője volt, majd 2002-től szóló karriert kezdett. Minden a hat albuma minimum aranylemez lett. TV-ben is sokszor láthattuk őt, mint műsorvezető, versenyző, színész.

1974

 

1974-ben magalakul a 70-es-80-as évek legsikeresebb magyar rock együttese, a Fonográf. Érdekesség lehet, hogy fennállásuk alatt egy tagcsere sem történt. Szörényi Levente, Bródy János, Tolcsvay László, Móricz Mihály, Szörényi Szabolcs, Németh Oszkár alkotta együttes számtalan nagylemezt, kislemezt adott ki. És rengeteg számuk csak a rádióban hangzott el, így kiadatlan maradt. Több tíz filmzene és két színpadi mű is kötődik az együttes tagjaihoz.

1974

Ebben az évben Kovács Katit Németországban az év énekesnőjének választották!  

1974-ben megjelent külföldi nagylemezekből néhány: Kovács Kati – Kati Kovács; Queen – Queen II és a Sheer Heart Attack; John Lennon – Walls and Bridges; David Bowie – Diamonds Dog; The Rollong Stonoes – It’s Only ronk’n Roll

1974

1974

1974-ben, kis hazánkban megjelentek nagylemezekből néhány: Fonográf – Fonográf I; Koncz Zsuzsa – Gyerekjátékok; Kovács Kati – Kovács Kati és a Locomotive GT

1974

1974

Most adásban
0 hozzászólás

Megosztások
Megosztás