1972

okt 9, 2019 | Music

Ez egy megemlékezéssorozat a 1970-es évektől a 2000-es évek elejéig. Évről-évre pár szóban bemutatva az adott évben nagy sikereket elért előadókat, illetve dalait. Remélve, hogy sok szép emléket fogok velük felébreszteni bennetek

Dübörög a retró, a régi nagy slágerek feldolgozásaitól hangosak a rádiók, a közösségi oldalak! De ne feledkezzünk meg az eredeti dalok készítőiről sem. Ők azok, akik megalkották a slágereket, és mind a mai napig hátborzongva hallgatjuk őket, mert egy-egy remek élmény fűződik hozzájuk gyermekkorunkból, fiatalságunkból.

1972

Az év szülöttei:

Eminem – rapper

Marshall Bruce Mathers III néven látta meg a napvilágot. Rapper, zene producer, dalszerző és színész. Eminem a 2000-es évek legtöbb lemezt eladott zenésze az USA-ban, eddig több mint 150millió lemezt adott és, így ő minden idők legnépszerűbb, legtöbb lemezt eladott rappere. A Hiphop Királyának is hívják. Önéletrajzi filme, a 8 mérföld, mely a legjobb eredeti filmdal kategóriában Oscar díjat kapott.

1972

Alec Empire – német digital hardcore megteremtője

Alexander Wilke-Steinhof néven született.  Az  Atari Teenage Riot nevű német digital hardcore együttes alapítójaként ismerhetjük Őt. Rendkívüli énekes, zenész, producer és DJ,  több mint száz nagylemezt és kislemezt adott ki, és több mint hetven remixet készített más előadók műveiből. Ő a digital hardcore zenei műfaj megteremtője, és a Digital Hardcore Recording, illetve az Eat Your Heart Out lemezkiadók alapítója.

1972

1972-ben megjelent nagylemezekből néhány:

Deep Purple – Machine Head és Made in Japan; Genesis – Foxtrot; Pink Floyd – Obscured by Clouds; The Rolling Stones – Exile ob Main St.; David Bowie – The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars

1972

1972

1972-ben, kis hazánkban megjelentek nagylemezek:

Benkó Dixieland Band – I

Illés-együttes- Add a kezed

Koncz Zsuzsa – Élünk és meghalunk

Locomotive GT – Ringasd el magad

Omega – Élő Omega

Syrius – Az ördög álarcosbálja

1972

 

Most adásban
0 hozzászólás

Megosztások
Megosztás