1970

okt 2, 2019 | Music

Egy sorozat első része ez a cikk, mellyel elindítok egy megemlékezést a 1970-es évektől a 2000-es évek elejéig. Évről-évre pár szóban bemutatva az adott évben nagy sikereket elért előadókat, illetve dalait. Remélve, hogy sok szép emléket fogok velük felébreszteni bennetek

Dübörög a retró, a régi nagy slágerek feldolgozásaitól hangosak a rádiók, a közösségi oldalak! De ne feledkezzünk meg az eredeti dalok készítőiről sem. Ők azok, akik megalkották a slágereket, és mind a mai napig hátborzongva hallgatjuk őket, mert egy-egy remek élmény fűződik hozzájuk gyermekkorunkból, fiatalságunkból.

1970

Két, a későbbiekben hatalmas sikereket elérő zenekar is alakult ebben az évben:

A Queen (Freddie Mercury, Brian May, John Deacon, Roger Taylor, angol rockegyüttes, főként a remek színpadi elemekkel és technikával vívtak ki hatalmas elismerést, a frontember Freddie Mercury 1991-es halálával a zenekar sorsa megpecsételődött és 1995-ben véglegesen feloszlott) és az Abba (Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Svéd disco együttes, sok-sok hatalmas slágerrel: S.O.S., Mamma Mia, Dancing Queen, Money, Money, Money, Voulez-Vous. 1982-ben oszlott fel)

1970

1970

Ebben az évben feloszlott a 60-as évek kultikus zenekara, a Beatles (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, 1960-tól feloszlásukig az angol beat zenekar a világ egyik legnagyobb és leghíresebb zenekarává nőtte ki magát, ennyi lemezt senkinek sem sikerült eladnia, mint nekik, több mint 1,3milliárdot. Zenei karrierjük mellett több filmet is forgattak, melyek szintén nagy sikert arattak a közönségük köreiben).

1970

Sajnos két haláleset is történt, mely megrázta az akkori rockzenei világot:

Elhunyt Janis Joplin (alkohol- és kábítószer-függősége okozta nagyon korai halálát, 27 éves korábankábítószer-túladagolásban hunyt el) és Jimi Hendrix (korának ikonikus alakja, akit mind a mai napig a világ egyik legjobb gitárosának tartanak, tragikus hirtelenséggel 27 éves korában halt meg)

1970

1970

1970-ben a év igen termékenyek voltak a külföldi előadók: ekkor jelent meg a Beatles utolsó albuma, de már ebben az éveben két tag is adott ki szóló albumot, John Lennon és Paul McCartney. Santana, Led Zeppelin, Pink Floyd, The Doors, David Bowie, Deep Purple. Csak néhány a leghíresebbek közül.

És természetesen kis hazánkban is jelentek meg nagylemezek 1970-ben:

Hungária: Koncert a Marson

Koncz Zsuzsa: Szerelem

Kovács Kati: Suttogva és kiabálva

Metro: Egy este a Metro Klubban…

Omega: Éjszakai országút

1970

1970

 

 

Most adásban
0 hozzászólás

Megosztások
Megosztás