Az én kedvencem

szept 30, 2019 | Magyar zenei hírek

Akik rendszeresen hallgatják a SuperDj Rádiót, azok tudhatják, hogy Korda Gyuri bácsi az én nagy kedvencem. Illetve idén ünnepelte a 80. születésnapját. Ezért gondoltam arra, hogy az első bejegyzésem róla fog szólni. Az Ő életéről, munkásságáról:

Kevesen tudják róla, hogy nem Korda volt a vezetékneve, hanem Klein, Klein Györgyként látta meg a napvilágot 1939. január 4-én, a rádió által is méltán híres Dob utcában, Budapesten.

Közel hatvan éve ismerhetjük őt a különböző táncdalfesztiválokról, énekversenyekről. A hatvanas években hazánk legismertebb, legnépszerűbb énekese volt. Először 1958-ban állt színpadra, ahol a Szeretni kell dalával hatalmas sikert aratott. Sok olasz slágert dolgozott fel, melyeket az akkori hallgatói nagy örömmel fogadtak. A Gyöngéden ölelj át, a Mamma Maria a mai napig hallgatott muzsikák.  Felfelé ívelő pályája Balázs Klárival való megismerkedésével teljesedett ki.  Minden egyes kiadott albumuk aranylemez lett, a 1990-es évekre az eladott példányszám meghaladta a kétmilliót.  Az arany- és a gyémántlemezek mellett rengeteg állami- és művészeti díjat kapott: Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, Szenes Iván-életműdíjat, Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét és az idei évben a Budapest díszpolgára címet.

Reméljük még sok-sok boldog pillanatot fog szerezni mindannyiunknak fellépésein.

Isten éltesse Gyuri bácsi!

 

Most adásban
0 hozzászólás

Megosztások
Megosztás